سلامت نیوز:میدانیم که تصادفات علت سوم مرگومیر در کشورمان محسوب میشوند و علاوه بر این نهتنها میتوانند منجر به آسیبهای جسمی و فیزیکی شوند، بلکه ممکن است آثار روانی آنها تا سالهای سال در روح و جسم افراد خانواده و بویژه کودکان ماندگار شود، بنابراین تنها کافی است که آرامش و خونسردیتان را در حین رانندگی حفظ کنید تا نشاط و لذت را برای عزیزانتان به ارمغان آورید.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، یکی از راههایی که میتوانید آرامش روانتان را در زمان تعطیلات و در سفرهای مختلف حفظ کنید، این است که در حین رانندگی آرامش درونی داشته باشید؛ چراکه این موضوع از واکنشهای تند شما جلوگیری کرده، انرژی جسمی و روانی شما را حفظ و از شما در برابر اضطراب، استرس و خشم محافظت میکند. وقتی در حین رانندگی آرامش درونی دارید، خوشحالتر، آرامتر و سرحالتر به مقصد خود میرسید. فردی که خیلی زود عصبی میشود و استرس بالایی دارد؛ همه چیز در مسیر رانندگی او را کلافه و عصبی میکند، ماشینهایی که از او تندتر میروند، وقتی پشت سر ماشینی است که آهسته میرود، چراغقرمز، ترافیک و هر اتفاق دیگری که در راه ممکن است رخ دهد، او را کلافه میکند. این فرد خسته، عصبانی و فرسوده به مقصد میرسد. این درحالیست که فردی که آرامش درونی دارد و میتواند ذهن خودش را از اتفاقات ناخوشایند دور نگه دارد؛ در همان مسیر با همان اتفاقات رانندگی میکند، اما میداند که خشمگین شدن و عجله کردن شرایط را تغییر نمیدهد، بنابراین صبور و آرام است و با احساس آرامش به مقصد میرسد. حال ببینید شما شبیه کدامیک هستید؟.
باید بدانید که خشم، عجله و اضطراب شما را زودتر به مقصد نمیرساند و شرایط راه را تغییر نمیدهد. بنابراین خوب است که اتفاقات مسیرتان را به صورت فرصتی برای تمرین شکیبایی، آرامش و بیطرفی ببینید.
پس از سوانح رانندگی مراقب "روان" کودکان باشید
ترسهای کودکان را کوچک نشمارید
وقتی پس از بروز سانحه رانندگی، کسی از سرنشینان آسیب بدنی ندیده است، جای خوشحالی دارد، اما فراموش نکنیم که همانطور که آسیبهای جسمی ناشی از تصادفات ممکن است تا مدتها باقی بماند، آسیبهای روانی ناشی از آن هم ممکن است مزمن و ناتوانکننده باشد و باید مورد توجه قرار گیرد. کودکان در مواجهه با حوادث رانندگی بسیار آسیبپذیرند. مطالعات نشان داده است که بین 15 تا 20 درصد کودکان پس از تصادف رانندگی دچار نشانههای افسردگی میشوند، اما با مراقبت کافی و مداخله به موقع میتوان این میزان را کاهش داد. بنابراین کودک پس از تجربه حادثه نیازمند توجه و اطمینانبخشی از جانب والدین است. همچنین ممکن است دیگر دوست نداشته باشد به تنهایی در ماشین سوار شود. حتماً در مورد نگرانیهای کودک با او صحبت کنید. با او همدلی کنید و ترسهایش را کوچک نشمارید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقاء بلایای معاونت درمان وزارت بهداشت، اگر بعد از بروز یک سانحه نشانههای زیر را در فرزندتان میبینید که با گذر زمان تشدید شده یا ظرف دو هفته برطرف نشده است، حتماً با متخصص مشورت کنید:
- تحریکپذیری و عصبانیت
- اجتناب از فعالیتهای جمعی و گوشهگیری
- مشکل خواب
- تغییر در اشتها
- شکایات جسمی متعدد، مثل دلدرد، سردرد و ...
- گریه کردن زیاد
نظر شما